Pomoc handicapovaným

25.08.2015 10:06

CYKLISTÉ NA BLANENSKU POMÁHALI SVÝM POHYBEM HANDICAPOVANÝM
Celé léto mohou lidé díky projektu Birell jízda pomáhat handicapovaným, jejichž snem je vrátit se zpět na kolo. Stačí projet na kole pod speciální bránou, která putuje po českých cyklostezkách. Za každého cyklistu, který branou projede, se přičte na konto 5 Kč. Celkovou sumu Birell věnuje na nákup kol a handbiků pro handicapované.
Handicapovaní, které zákeřná nemoc či úraz zatím nepustí zpátky na kolo, jsou ke splnění svého snu zase o kus blíže. V neděli 23. srpna v Jedovnicích na Blanensku pro ně 1 646 lidí vyjelo částku 8 230 Kč.
Do pomoci handicapovaným se zapojil i starosta Jedovnic Ing. Jaroslav Šíbl, když v neděli odpoledne projel Birell bránou u kempu.
Že se získá dostatek peněz, věří pětadvacetiletý Pavel Brož z Nového Města na Moravě, který je vášnivý sportovec a navzdory svému handicapu se chce vrátit k cyklistice. Nechybí mu ani chuť, ani vytrvalost. Jediné, co mu chybí, je handbike, na kterém by mohl jezdit a závodit.
Svým pohybem mohou lidé Pavlovi a dalším handicapovaným pomáhat i nadále. Birell brána bude na cyklostezkách až do 31. srpna a pomoct tak může každý. Čím více lidí projede, tím vyšší částka půjde na kola a handbiky. Seznam zastávek najdete na www.birelljizda.cz