Beseda s Petrou Dvořákovou

07.03.2018 13:04

Ve středu 7. března zavítala mezi žáky prvních a čtvrtých tříd paní spisovatelka *Petra Dvořáková, jejíž knihy jsou určeny spíše malým čtenářům a nenásilnou cestou je seznamují s aktuálními tématy dnešní doby. Dětem přečetla úryvek z knihy Julie mezi slovy, která se věnuje tématu rozvodu rodičů, a z knihy Flouk a Líla, kde zase dětem ukazuje rozdíl mezi skutečným a virtuálním světem. Čtení zpestřila různými soutěžemi a hádankami, ti nejbystřejší a nejrychlejší dostali za správnou odpověď sladkou odměnu, což byla pro ostatní ta největší motivace J

Děkuji tímto paní Jalové za zprostředkování besedy, paní Dvořákové za velice příjemnou a poutavou přednášku a také paní učitelce Svobodové, která nám poskytla zázemí a moc hezky se nám věnovala.

 

*Petra Dvořáková (nar. 1977) je spisovatelka a scenáristka. Vystudovala střední zdravotnickou školu a absolvovala obor filozofie na FF MU. Do povědomí veřejnosti vstoupila svým debutem, knihou rozhovorů o víře Proměněné sny, za kterou v roce 2007 získala cenu Magnesia Litera v kategorii publicistika. O dva roky později jí vyšla druhá kniha Já jsem hlad — příběh o zápasu s mentální anorexií, hledání, cestě a návratu k ženské duši. V roce 2013 vydala svou první knihu určenou dětem Julie mezi slovy, za kterou získala ocenění Zlatá stuha v kategorii beletrie pro mládež a Cenu učitelů za přínos k rozvoji dětského čtenářství; Pro Český rozhlas připravila sérii rozhlasových pohádek a pro Českou televizi řadu scénářů k pořadům pro děti a mládež.